Kuşkonmaz Faydaları

Kuşkonmaz

kuşkonmaz - Asparagus officinalis

Latince Adı: Asparagus officinalis

Almanca Adı: Spargel Bilinen

Bileşimleri: Aspargin, saponin, kapsantin, mannit, koniferin, şeker A ve C vitaminleri.

 

Özellikleri: Asya, Afrika ve Akdeniz bölgesinde yetişen bitkinin yaprakları pul gibi ve almaşık dizilişli, çiçekleri küçüktür. Çalı veya yarı çalı halinde odunsu ve çok yıllıktır. Renkleri yeşilimsi veya beyazdır. Meyveleri üzümsüdür. 150 kadar türü vardır. Yurdumuzda Trakya ve Doğu Anadolu’da yabani olarak yetişir. Hekimlikte toprakta sürünen gövdesi, kökü ve tomurcukları kullanılır. İlkbahar aylarında toplanıp, kurutulur. Kurutulmuş kökleri ve kök saplarından infüzyon ve dekoksiyon yoluyla faydalanılır.

 

Önerilen Hastalıklar:

Kalp hastalıklarından doğan ödemleri giderir, idrar söktürür, idrar yollarını temizler. Sinirleri kuvvetlendirir. Kanı temizler. Karaciğer ve böbreklerin muntazam çalışmasını sağlar. Karaciğer şişliğini indirir. Dalak hastalıklarında faydalıdır. Zihin yorgunluğunu giderir. Sivilce ve egzamanın iyileşmesine yardımcı olur. Kandaki şeker miktarını düşürür. El ve ayaklarda görülen şişlikleri indirir.

Cinsel gücü artırır.

 

Kullanım Şekli ve Dozu:

Bu otun filizi tavuk suyu ya da et suyuyla pişirilip, aç karnına içilse, mide, karaciğer, göğüs, böbrek, dalak ve rahim gibi tıkanıklıkları açar, midenin liflerini temizleyerek oldukça güçlendirir.

 

Yan Etkileri: Belsoğukluğu, böbrek ve mesane iltihabı olanlarla, çok sinirli kimselerin kullanmaması gerekir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.